Под 1% е вероятността да се състави правителство с третия мандат.

...
Под 1% е вероятността да се състави правителство с третия мандат.
Коментари Харесай

Шансът да се състави правителство с третия мандат е под 1%, според Боряна Димитрова |

Под 1% е вероятността да се сформира държавно управление с третия мандат. Липсва ясна политическа логичност, а българските парламенти  капят като есенни листа. 

Това съобщи социологът Боряна Димитрова от " Алфа рисърч " по бТВ. По думите й е ясно, че се върви към трети избори, само че би трябвало политиците да се държат отговорно, с цел да повярват в парламентарната народна власт хората. Трeтият мандат би могъл да покаже, че българският парламентаризъм има имунни сили, добави Димитрова. 

Рухна конструктът, основан през предходните месеци, че партиите на митинга ще създадат държавно управление.   Сега, видяно математически - ГЕРБ има 63-ма депутати, Има Такъв Народ - 65, общо 128. Това е мнозитство, а и двете партии оповестиха, че няма да поддържат кабинет с третия мандат. Няма по какъв начин да стане, даже всички останали да се обединят, в случай че има игра с кворума, изясни Димитрова. 

Толкова са преносими пясъците, че не можем да измерим настройките на гласоподавателите. Засега сякаш има лек спад към Има Такъв Народ, другите протестни партии задържат поддръжката или имат дребен спад, а лек растеж отбелязва Българска социалистическа партия, съобщи социологът и посочи, че Алфа рисърч ще направи проучване на настройките за изборите при започване на септември. 

Всички играят на " Черен Петър ", в случай че си спомняте детската игра, никой не желае да остане у него тази карта - мандатът, разяснява още Боряна Димитрова. 

В обстановка на безпорядък и неустановеност може да има най-неочаквани резултати върху електоралното поведение – както за парламентарни, по този начин и за президентските избори, предупреди социологът. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР